Veiligheid in Spoordonk

Op 4 juni 2008 organiseerde Dorpscafé Spoordonk een thema-avond met als onderwerp: “Veiligheid” in Cafe De Merode in Spoordonk

Bij de opening geeft Cees van de Poll aan dat er werkgroepen zijn opgericht om de inbreng van Spoordonk bij de totstandkoming van de MFA te verbeteren.
Er zijn nu vier werkgroepen:

·       School
·       Buurthuis Den Deel
·       Voorzieningen en Zorg
·       Verenigingen

Presentatie Hulsel omtrent verkeersveiligheid
Maarten Bredero vertelt over de inbreng van zichzelf en van zijn dorpsgenoten omtrent een beteren verkeersveiligheid in het dorp Hulsel. Er is veel contact geweest met de gemeente en de politie om het e.a. in gang te zetten. Zijn tip is om zoveel mogelijk contact te houden met de bewoners van Spoordonk maar ook naar de gemeente en politie. Tevens geeft hij aan dat als het succes niet behaald wordt bij de ambtenaren om dan de weg naar de wethouder(s) of burgemeester niet te schromen .

Presentatie Burgemeester Oirschot
Burgemeester Severijns geeft een mooie presentatie over het veiligheidsbeleid van de Gemeente Oirschot.

Pauze  
Tijdens de pauze heeft een ieder op de diverse panelen die in Den Deel waren n opgehangen zijn suggesties en opmerkingen kunnen opschrijven.
Hieruit werden een heleboel opmerkingen genoteerd omtrent:

Sociale controle
Alcohol en drugs
Gevoel van onveiligheid in het buitengebied
Algemene veiligheid

Tijdens de discussie die hierna volgt worden een aantal belangrijke aspecten besproken.

Afsluiting 
Cees van de Poll bedankt een ieder die aan deze avond heeft meegewerkt. Tevens wordt er een “echt” dorpscafé T-shirt overhandigd aan de burgemeester. De avond wordt afgesloten door schitterend Spoordonks slagwerk. Een ieder wordt gevraagd om gezellig nog even na te borrelen en te brainstormen over de punten die voorbij zijn gekomen op deze avond, hieraan wordt gretig gehoor gegeven.