Kerstbrunch

Kerstbrunch 2009  

Op 25 december 2009 om 10.30 uur  was het dan zover; de eerste kerstbrunch voor alleenstaanden in Spoordonk.

Nadat er op 30 april een bedrag van 500 euro was uitgekeerd om dit te organiseren, werd er door enkele Spoordonkenaren spontaan hun diensten aangeboden. Daarom een vergadering belegd met deze personen. Na een vergadering waren we eruit en wisten we wat we wilden en wie er nou precies onder het begrip “alleenstaanden” vallen, nl. alleenwonenden.

Het moest een brunch worden in een huiselijke sfeer. Tevens werd besloten om een flyer uit te laten komen zodat men zich voor de brunch kon aanmelden.

Na het bezorgen van de flyers meldden diverse vrijwilligers zich aan om hun steentje bij te dragen. Voor de kerstbrunch hadden zich inmiddels ook al 7 alleenstaanden gemeld.

Op 25 december werden de gasten tussen 10.30 en 11.30  opgehaald met een mooie auto. Vervolgens kwamen de gasten via een rode loper het huis van Jan en Rina Verouden aan de Merodelaan binnen. Hier kon een aperitiefje worden gedronken totdat alle personen aanwezig waren.

Na met zijn allen gezellig wat gedronken te hebben gingen de gasten aan tafel. Hier werd een 6-gangendiner geserveerd.

Het menu bestond uit:

zalmcocktail

kabeljauwfilet met sinaasappelsaus op een bedje van verse taggliatella

duivenborstfilet met bosbessensaus en stoofpeer

runderhaasfilet in bladerdeeg met als bijgerecht witlof met ham en kaas of haricots verts in spek

variatie van diverse nagerechtjes: ijs, bavarois en chocolademousse

koffie of likeurtje

Het was een gezellige boel aan tafel en er werd goed gegeten en veel gebuurt. Ook in de keuken was het gezellig en werd hard gewerkt om het diner zo goed mogelijk op tafel te krijgen. Na het diner gingen de koks en serveersters gezellig bij de mensen aan tafel zitten en werd er nog wat nagekeuveld.

Om 16.00 uur werd het voor sommige mensen tijd dat ze naar huis toe gingen en zijn ze wederom door een taxi naar huis gebracht nadat ze nog een kerstkadootje hadden ontvangen. Zo werd het 17.00 uur en iedereen was weer thuis en had naar eigen zeggen volop kunnen genieten van het eten en het samenzijn.

Na afloop van deze dag waren alle medewerkers het eens dat het heel erg leuk was om te doen en dit kwam zeker ook doordat je kon zien dat alle mensen er echt van genoten hadden.

Verder willen we Partyverhuur Will de Brouwer bedanken voor het leveren van tafels en stoelen en Gasterij de Merode voor het leveren van servies en bestek. Tevens willen we de mensen bedanken die spontaan aanboden om te komen helpen of iets wilde leveren of koken.

Ook diegene waar we nu geen gebruik van hoefde te maken hartelijk dank en misschien tot volgend jaar.